I år blev det hemmagjord Mintcrisp. Mums! Dom är så otroligt goda, att jag har haft svårt att låta bli att nalla. Så i går var det tur att jag gick en timmes långpromedad, annars hade jag snarare fått större doppbullemage än mindre (se gårdagens inlägg)!
Hur som helst får ni smaka själva och säga vad ni tycker. Recept på Mintcrispen, kommer här nedanför.
Om mint inte faller er i smaken, eller om ni vill testa ett mer hälsosamt alternativ, finner ni även receptet på min Apelsinsaft med kanel. Det blev förra årets julklapp och jag tyckte att den var riktigt god. Tänk på att den skall förtäras så färsk som möjligt bara!
Kram på er!
Mintcrisp
100 g Marabou mintkrokant
100 g mörk blockchoklad
100 g Guldnougat
2 msk smör
3 dl Naturell Start
Ischokladformar
Lägg alla ingredienser, utom starten, i en skål över en kastrull med kokande vatten, till det smält. Rör ner starten. Fördela i ischokladformar med ex. en tesked. Ställ svalt att stelna.
Apelsinsaft med kanel
1 kg apelsiner (7-8 stycken)
9 dl socker
1 msk citronsyra
5 dl vatten
3-4 kanelstänger
Borsta apelsinerna med en rotfruktsborste i varmt vatten. Skala av det yttersta skalet med potatisskalare och lägg det i en bunke. Tillsätt socker och citronsyra. Koka upp vattnet tillsammans med kanelstängerna och häll det i bunken. Rör om och låt kallna. Dela sedan apelsinerna, pressa ur fruktsaften och blanda med den kalla lagen. Sila saften och häll upp på rena kalla flaskor.
Borsta apelsinerna med en rotfruktsborste i varmt vatten. Skala av det yttersta skalet med potatisskalare och lägg det i en bunke. Tillsätt socker och citronsyra. Koka upp vattnet tillsammans med kanelstängerna och häll det i bunken. Rör om och låt kallna. Dela sedan apelsinerna, pressa ur fruktsaften och blanda med den kalla lagen. Sila saften och häll upp på rena kalla flaskor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar